بنیانگذاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان
جناب آقای انوش برزیگر پزشک گیلانی با محیا کردن 200هکتار زمین در لاکان برای ساخت سایت دانشگاه علوم پزشکی اقدام اساسی به منظور بنیانگذاری این داشنگاه انجام داد و خود نیز با درجه استادیاری به استخدام این دانشگاه درآمد و حوزه معاونت پژوهشی این دانشگاه را نیز بنیانگذاری کرد و بهعنوان نخستین استاد قلب این دانشگاه آغاز بهکار کرد، و در نخستین مراسم فارغالتحصیلی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان به عنوان استاد نمونه معرفی گردید و سالها در این دانشگاه در سمتهای دانشیاری ، استادیاری و استادی به تدریس پرداخت و اولین استاد کل این دانشگاه گردید.وی به مدت هشت سال پست معاونت آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تکمیلی این نهاد را عهده دار بود. اوکه به ترتیب به مرتبه علمی دانشیاری و استادی ارتقاء یافته بود، سرانجام نیز، رئیس این دانشگاه گردید.
دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی گیلان
دانشگاه علوم پزشکی گیلان هشت دانشکده دارد:
- دانشکده پزشکی-رشت
- دانشکده داروسازی-رشت
- دانشکده دندانپزشکی-رشت
- دانشکده پردیس بینالمل-منطقه آزادبندرانزلی
- دانشکده بهداشت-رشت
- دانشکده پرستاری ومامای -رشت
- دانشکده پیراپزشکی شرق گیلان-لنگرود
- دانشکده پرستاری ومامایی-لنگرود
دانشکده پزشکی
دانشکده پزشکی در سال ۱۳۶۳ هجری شمسی و به دنبال پیگیری بعضی از پزشکان گیلان، در مکان دانشکده علوم دانشگاه گیلان تأسیس گردید و با امکانات آن دانشکده، شروع به فعالیت آموزشی خود کرد. بعداز آن و در راستای ادغام آموزش پزشکی و بهداری و تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مدت نه سال دانشکده پزشکی در مجاورت دانشکده پرستاری و مامایی به فعّالیت پرداخت. در سال ۱۳۷۴ هجری شمسی، این دانشکده به مکان فعلی خود واقع در سایت مرکزی دانشگاه گیلان انتقال یافت. دانشکده پزشکی، علاوه بر تربیت پزشک عمومی، از سال ۱۳۶۷ هجری شمسی رشته کاردانی علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی را پذیرا میباشد و از سال ۱۳۶۹ هجری شسمی همچنین، با جذب دانشجو در رشتههای تخصّصی پزشکی، کارخود را گسترش داد.
مطلب پیشنهادی: بهترین دانشگاه های علوم پزشکی
شمار هیئت علمی و دانشجویان و معرّفی رشتهها و مقاطع تحصیلی
دانشکده پزشکی، امروزه به ریاست جناب آقای دکتر هومان هاشمیان، دارای ۲۲۸ نفر عضو هیئت علمی، ۸ نفر استاد تمام، ۵۱ نفر دانشیار، ۱۵۶ نفر استادیار و ۱۳ نفر مربی است. درضمن علاوه بر ۶۸۰ دانشجوی پزشکی عمومی، در گروههای تخصّصی داخلی، چشم، گوش و حلق و بینی، اطفال، نورولوژی، اورولوژی، رادیولوژی، قلب، بیهوشی، زنان،گوش و حلق و بینی، روانپزشکی، جراحی مغز و اعصاب ، فوق تخصص گوارش بالغین، جراحی عمومی و پوست نیز، ۲۱۷ دستیار تخصصّی درحال تحصیل دارد.
کتابخانه و مرکز اسناد
کتابخانه این دانشکده ، با تأسیس دانشکده در سال ۱۳۶۴ هجری شمسی افتتاح گردید و آغاز به فعالیت نمود. بخش کتابخانه این دانشکده ، در مساحتی نزدیک به ۶۸۶ متر مربع در طبقه دوم واقع گردید و هم اکنون با مجموعهای شامل ۷۸۱۰ عنوان کتاب لاتین و فارسی کار خود را در قالب اهداف و رسالتهای کتابخانههای دانشگاهی دنبال میکند. کتابخانه دانشکده پزشکی، زیر مجموعه معاونت پژوهشی این دانشکده میباشد. سیستم بخش بندی منابع کتابخانه، طبق نظام ردهبندی جهانی NLM یا National library of medicine، نظم موضوعی پیدا کرده است. امانت منابع کتابخانه این دانشکده، با بهره گیری از سیستم نرمافزار پیام/ثنا انجام میشود.
خدمات اینترنت و شبکه
قسمت اطّلاع رسانی این دانشکده، در داخل فضای کتابخانه گرفته است و به سیستم آنلاین متصل به اینترنت مجهز میباشد. این سیستم به صورت وایرلس در اواخر فصل بهار سال ۱۳۸۲ هجری شمسی راهاندازی گردیدو در حال حاضر با ۲۳ دستگاه کامپیوتر مشغول خدمات دهی است. امکان چاپ مطالب و مقالات علمی نیز در این مرکز محیا است. در این مرکز، کار با اینترنت به صورت رایگان میباشد.
واحد اطلاعرسانی و اینترنت
سایت این دانشگاه تقریبا از سال ۱۳۸۰ هجری شمسی به زبان انگلیسی در شبکه اینترنت قرار داده شد و نسخهٔ زبان فارسی آن نیز با کمک های کمیته ارتقاء سایت دانشگاه در سال ۱۳۸۳ هجری شمسی وارد شبکه گردید و امروزه امکان جستجو در کتابخانه ملّی دیجیتال پزشکی از طریق این وب سایت میسّر است و اجازه دسترسی به آخرین منابع علمی پزشکی جهان در فرمت های گوناگون را فراهم میکند. بانکهای اطّلاعاتی، ژورنالهای الکترونیکی، سیستمهای هوشمند پزشکی، کتاب های مرجع، کتابهای الکترونیکی، آموزش مداوم پزشکی و اطلسهای پزشکی به همراه ابزارهای پیشرفته جستجو، از امکانات دیگراین کتابخانه میباشد. پورتال دانشکده پزشکی این دانشگاه همچنین، از سال ۱۳۸۹ هجری شمسی راهاندازی گردیدو خبرها و اطّلاعات دانشکده را انعکاس میدهد.
بیمارستان ها
به منظور آموزش عملی دانشجویان، این دانشگاه هشت بیمارستان زیر را در اختیار دارد:
- بیمارستان رازی
- بیمارستان پورسینا
- بیمارستان حشمت
- بیمارستان الزهرا
- بیمارستان شفا
- بیمارستان سوانح سوختگی ولایت رشت
- بیمارستان ۱۷ شهریور
- بیمارستان امیرالمؤمنین
رتبه های قبولی پزشکی روزانه دانشگاه علوم پزشکی گیلان رشت:
کسانی که مشتاق به ادامه تحصیل در رشته پزشکی این دانشگاه میباشند برای دریافت نتیجه مطلوب بایدآخرین رتبه پزشکی قبول شدگان سال قبل را مورد ارزیابی قرار بدهند و طبق آن برنامه ریزی های لازم را انجام بدهند . رتبه های قبولی پزشکی روزانه این دانشگاه در قسمت انتخاب رشته نیز بسیار موثر میباشد و میتواند راهنمای خوبی جهت اولویت بندی رشته مکان های مورد نظر داوطلبان باشد.
در سال قبل دانشگاه علوم پزشکی گیلان رشت در نیمسال اول و نیمسال دوم مجموعا 208 دانشجو جذب کرد که نصف آنها آقا و نصف دیگر خانم بودند. آخرین رتبه ای که در رشته پزشکی دانشگاه دولتی روزانه علوم پزشکی گیلان در کنکور سال گذشته قبول شد در منطقه یک حدود 245 ، منطقه دو حدود 354 و در منطقه سه نزدیک به 388 بوده است.
جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان:
رتبه یک به مرکز علمی با بالاترین تعداد تولیدات علمی اختصاص می یابد و دیگر مراکز در رتبه های پایین تر قرار میگیرند. هر مرکز دارای 2 رتبه میباشد که نسبت به دیگر مراکز همرده و نیز نسبت به تمام مراکز علمی فعال در سطح کشور سنجش می شود.
نوآوری و کارآفرینی این دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان:
اطلاعات پایه جهت ارزیابی شاخصهای نوآوری و کارآفرینی این دانشگاه با همکاری پایگاه اکوسیستم کارآفرینی کشور استخراج و بررسی می شوند. تمام زیرمجموعه های کارآفرینی دانشگاه ها میتوانند به صورت رایگان اطلاعات اجزاء اکوسیستم کارآفرینی خود را در اکوسیستم کارآفرینی کشور ثبت نمایند تا مبنای شاخصهای کارآفرینی تکمیل گردد.
آدرس : رشت - خیابان پرستار - ساختمان دفتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
سایت: www.gums.ac.ir
گرد آورنده: حرف آخر