معرفی رشته مدیریت جهانگردی

تاریخچه مدیریت جهانگردی

در گذشته سیاحان و جهانگردان مسافرت می رفتند و کهن ترین آن ها هرودوت میباشد که اطلاعاتی از سفرهایش به یادگارگذاشته است. بااین وجود مسافرت ها خیلی کم و در دراز مدت صورت میگرفت. کم کم در صده نوزدهم و دنیای صنعتی، روشهای زندگی متغیر شدو سفر و تفریح وارد زندگی انسان شد.امروزه هرساله صنایع عظیم توریسم یکی از بزرگترین صنایع کشورهای توریستی است.

در کشورآموزش علم گردشگری و جهانگردی به شکل علمی از سال 1314 با تاسیس اداره جلب سیاحان خارجی شروع شد و در سه دوره آموزشی به صد نفر از خدمه و آشپزهای ایران در زمینه مهمان داری آموزش داده شد. با گذشت سی سال در سال 1342 هجری شمسی سازمان جلب سیاحان مدرسه مهمانخانه داری را تاسیس کرد و از سال 1345 هجری شمسی نخستین دوره کوتاه مدت توریسم در کشوربرگزار گردید.  پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1374 برای نخستین بار رشته ای با عنوان «مدیریت جهانگردی» در دانشگاه علامه طباطبایی تهران تاسیس شد و به تدریج به دانشگاه های دیگر کشور منتقل گردید.

آشنایی با رشته مدیریت جهانگردی

این رشته یکی از رشته های گردشگری در کشور است . به گونه ای که میتوان گفت بین رشته ای ترین، رشته تحصیلی موجود در ایران است. اگر یک نگاهمختصر به فهرست دروس رشته مدیریت بازرگانی بندازیم این موضوع دقیقا قابل لمس میباشد. دروس این رشته را در یک طبقه بندی کلی می توان اینگونه به حساب آورد: ، ریاضیات و آمار، تاریخ و جغرافیا، دروس علوم اجتماعی، اقتصاد ، دروس مدیریتی، زبان انگلیسی

بازار كار:

 مهم ترين پرسشی كه ذهن شما را در مورد اين رشته مشغول میکند اين میباشد كه پس ار فارغ التحصیل شدن در رشته  مدیریت جهانگردی، چه شغلي را پیدا خواهیدکرد!با توجه به اينكه این رشته يكي از رشته هاي جديد دانشگاهي در کشوراست.هنوز تعداد افرادي كه در رشته مدیریت جهانگردی به تحصیل پرداختند مثل رشته هاي دانشگاهي ديگر اشباع نشده است با در نظر گرفتن اين موضوع آينده شغلي مناسبی را مي توان پیش بینی کرد.
با ید به این نکته توجه داشت كه صنعت جهانگردي در کشوردر حال شكوفايي میباشدو در آينده اي نزدیک به شكوفايي خواهد رسيد و همچنین  توانایی زیادی كه ایران عزيزمان براي جذب توریست دارد در آينده ايبسیار نزدیک شكوفايي اين صنعت را شاهد خواهيم بود.
امروزه مشاغل زیادی  با اين رشته مرتبط میباشند که مي توان به:تاسیس آ‍ژانس هاي گردشگري،كار در قسمت هاي مختلف يك آژانس گردشگري،راهنمای تور، ايجاد مؤسسات آموزش گردشگري ،  تدريس در مؤسسات گردشگري و دانشگاهها ، فعالیت در قسمت هاي متفاوت هتل، فعالیت در شركت هاي هواپيمایي،فعالیت در سازمانهاي متولي گردشگري اشاره داشت.صنعت جهانگردي به شکلی میباشدكه با صنعت هاي مختلف و واحد هاي مختلف جامعه سروكار دارد.مثل صنعت حمل و نقل ، واحدهاي اقتصادي ، بخش هاي خدماتي ، هتل ها. با در نظر داشتن فرابخشي بودن صنعت جهانگردي شما مي توانيد به فعالیت در قسمت ها و صنعت هاي ديگر امیدوار باشيد و همچنین اگر قصد ادامه تحصيل در رشته مدیریت جهانگردی را داريد مي توانيددر رشته مدیریت جهانگردی خود كارآفرين باشيد.
 

 

بازارکار رشته مدیریت جهانگردی

 

وظایف کارشناس مدیریت جهانگردی

مهم ترین وظایف کارشناسان این رشته عبارت است از؛

  • مطالعه در زمینه مناطق مناسب به منظورایجاد تاسیسات جهان گردی
  • برقراری ارتباط با آژانس‌های هوایی، دریایی و زمینی جهت فراهم آوردن تسهیلات مورد نیازبرای سفربه کشور
  • برقراری ارتباط با موسسات بین المللی و سازمان‌های خصوصی و دولتی حوزه ماموریتجهت  معرفی کشورو توسعه جهان گردی ایران
  • تبلیغات و بازاریابی به منظورجذب توریست برنامه ریزی برای ارائه بسته سفری با کیفیت به گردشگران.

رشته مدیریت جهانگردی برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی که علاقه مند به مسافرت میباشند، این رشته گزینه خوبی میباشد. ونیز یکی از مهمتربن خصوصیت  دانشجویان این رشته گشاده رویی و روابط عمومی خوب میباشد. کارشناسان این رشته باید خلاق باشند و سعی کنند بالاترین جذب توریست را دارا باشند. کارشناس مدیریت جهانگردی باید به زبان انگلیسی تسلط کافی داشته باشد.

اگرکارشناسان این رشته هرچه بیشتر بر زبان های مختلف دنیا تسلط داشته باشند، موقعیت کاری با ارزشتری در انتظار آنها خواهد بود. به علت میان رشته ای بودن این رشته ، کارشناسان این رشته باید حوزه گشترده ای از اطلاعات را در زمینه های تاریخی، روانشناسی، اقتصادی داراباشند.

رشته مدیریت جهانگردی

مزایا و معایب رشته مدیریت جهانگردی

باتوجه به اینکه دانش آموختگان این رشته در صنعت گردشگری و توریسم مشغول به کار میباشند، مسافرت زیاد می روند و روحیه خوبی دارند.  ونیزاگر جذب گردشگربه خوبی شگل گیرد، صنعت گردشگری درآمد خوبی دارد و کارشناسان این رشته  از درآمد بالایی برخوردار میباشند.

از مهمترین معایب رشته مدیریت جهانگردی این میباشد که معمولا دانش آموختگان این رشته راهنمای تور می شوند و یک راهنمای تور باقی می مانند و نمی توانند از تمام دانش خود در زمینه گردشگری بهره مند شوند؛ چون هنوز این رشته به خوبی جایگاه خودرا پیدا نکرده است و مدیران مراکز گردشگری و صنعت توریسم از اصول مدیریت جهانگردی شناختی ندارند. ونیز گاهی اوقات مسافرت بسیار و پی در پی خستگی هایی را همراه دارد

برای قبولی در رشته مدیریت جهانگردی چه درس هایی را بخوانم؟

این رشته در زیرگروه 3 علوم انسانی قرار گرفته و اقتصاد و ریاضیات مهمترین دروس قبولی این رشته میباشند. ضریب دروس در کنکور علوم انسانی در زیرگروه 3 عبارت است از؛

  • ادبیات اختصاصی با ضریب ۲
  • اقتصاد با ضریب 3
  • علوم اجتماعی با ضریب  ۲
  • ریاضیات با ضریب ۴
  • سایر دروس با ضریب 1
     

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

دانش آموختگان این رشته  پس از کنکور کارشناسی ارشد وانتخاب این رشته در یکی از شاخه های مدیریت جهانگردی شامل مدیریت بازاریابی جهانگردی و برنامه ریزی و توسعه جهانگردی میتوانند به ادامه تحصیل بپردازند.

ونیزفارغ التحصیلان کارشناسی مدیریت صنعتی می توانند با شرکت در امتحان کارشناسی ارشد در یکی از شاخه های مجموعه مدیریت شامل مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت دولتی ، مدیریت تکنولوژی ، کارآفرینی، مالی ، مدیریت امورشهری، مدیریت حمل و نقل دریایی بین قاره ای،  مدیریت کسب و کار، با دوگرایش مدیریت اجرایی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت بازرگانی دریایی به ادامه تحصیل بپردازند.
 

منبع: حرف آخر

ارسال دیدگاه جدید

تصویر کد امنیتی ثبت نظر