کشور ایران از نظر جغرافیایی دارای موقعیت خوبی می باشد که از شمال وجنوب به در یا متصل است. کشورهایی که از موقعیت دریایی برخوردار هستند می توانند از دریاها به جهت توسعه کشور خود استفاده کنند. رونق یافتن حمل و نقل آبی و کسب مهارت های کافی در این حوزه و گسترش آن در کشور می تواند سبب شکوفایی اقتصادی شود. به همین دلیل نیاز به متخصصان و کارشناسانی در این حوزه احتیاج خواهیم داشت تا بتوانیم از مرز های آبی گسترده کشوردر جهت بهبود و توسعه کشور استفاده کنیم.
رشته مهندسی دریا برای چه کسانی مناسب می باشد؟
دانشجویان رشته مهندسی دریا به دلیل ماهیت رشته شان باید روی آب ها باشند و کار اصلی آنها در کشتی هاست، در نتیجه باید توانایی ماندن بر روی آب و شرایط ساحلی و تحمل دوری از خانواده به مدت سه ماه و یا خیلی بیشتر را داشته باشند.
دروس ریاضی، فیزیک، و مکانیک برای این رشته ضروری است و دانشجویان رشته مهندسی دریا باید با آن آشنایی داشته باشند. همچنین تسلط بر زبان انگلیسی و آشنایی با نرم افزار های مرتبط با رشته مهندسی دریا برای موفقیت در رشته مهندسی دریا ضروری می باشد. همچنین داشتن سلامت جسمی و توانایی بدنی و غواصی برای دانشجویان رشته مهندسی دریا مفید خواهد بود.
معرفی کارشناسی رشته مهندسی دریا
گرایش های مهندسی دریا شامل موارد زیر می باشد:
- گرایش کشتی سازی
- گرایش مهندسی کشتی
- گرایش دریانوردی
گرایش مهندسی کشتی :این گرایش دانشجویان را به منظور هدایت فنی، تعمیر و نگهداری، راه اندازی موتور کشتی های متفاوت آماده می کند . به طور کلی مسئولیت مدیریت و اداره فنی امور کشتی بر عهده مهندسان کشتی می باشد.
گرایش کشتی سازی: هدف از گرایش کشتی سازی تربیت افرادی برای طراحی، محاسبه، نظارت بر ساخت و تعمیر و نگهداری انواع کشتی، زیردریایی، قایق ها،می باشد. در این رشته برای طراحی و تولید کشتی ها نیاز به خلاقیت است.
گرایش درانوردی: حوزه فعالیت مهندسان دریا گرایش دریانوردی رهبری کشتی هدایت و مدیریت نیروی انسانی در کشتی و تامین امنیت نیروی انسانی و
مسافران کشتی می باشد.
دانشگاه های دولتی پذیرنده رشته مهندسی دریا
- دانشگاه خلیج فارس - بوشهر
- دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار
- دانشگاه صنعتی امیرکبیر - تهران
- دانشگاه صنعتی مالک اشتر-اصفهان
- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر