معرفی رشته پرستاری

یک پرستار حرفه‌ای باید پویا، علاقه‌مند، دلسوز و به دنبال دانش و مهارت‌های خاص برای ارائه خدمات باشد. صبر و آرامش، قدرت برقراری ارتباط خوب با بیمارانی که اغلب به دلیل درد و شرایط سخت روحی و جسمی بی‌حوصله هستند از جمله توانایی‌های لازم برای یک پرستار است. دانش آموختگان رشته پرستاری باید از سلامت کامل جسمی، ذهنی و روحی برخوردار باشند. افرادی دقیق و صبور باشند تا بتوانند با فرا گرفتن دانش مربوطه، کاربرد آن را در ارتباط با مریض بیاموزند و همچنین با کسب توانایی‌های حرفه‌ای و دانش روز، خدمات مورد نیاز بهداشتی، مراقبتی و توانبخشی را جهت تامین و حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه ارائه دهند. ما در حرف آخر اطلاعات جامعی از این رشته برای شما داوطلبان عزیز جمع آوری کردیم تا برای انتخاب رشته بهترین تصمیم را بگیرید.

رشته پرستاری مناسب چه کسانی است؟



یک پرستار حرفه‌ای باید پویا، علاقه‌مند، دلسوز و به دنبال دانش و مهارت‌های خاص برای ارائه خدمات باشد. صبر و آرامش، قدرت برقراری ارتباط خوب با بیمارانی که اغلب به دلیل درد و شرایط سخت روحی و جسمی بی‌حوصله هستند از جمله توانایی‌های لازم برای یک پرستار است. دانش آموختگان رشته پرستاری باید از سلامت کامل جسمی، ذهنی و روحی برخوردار باشند. افرادی دقیق و صبور باشند تا بتوانند با فرا گرفتن دانش مربوطه، کاربرد آن را در ارتباط با مریض بیاموزند و همچنین با کسب توانایی‌های حرفه‌ای و دانش روز، خدمات مورد نیاز بهداشتی، مراقبتی و توانبخشی را جهت تامین و حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه ارائه دهند.




کدام دروس دوره دبیرستان در رشته پرستاری بیشتر کاربرد دارند؟

رشته پرستاری در زیرگروه کنکور تجربی قرار دارد، به همین علت همانند رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی، مطالعه و تسلط بر دروس زیست‌شناسی و شیمی برای کنکور تجربی اهمیت بالایی دارند چون از ضرایب بالاتری نسبت به دروس دیگر مثل فیزیک و ریاضیات در کنکور سراسری تجربی برخوردار هستند و اکثر داوطلبان در این دو درس درصد بالایی کسب می‌کنند.

 

 


گرایش‌های رشته پرستاری برای ادامه تحصیل چه هستند؟

امکان ادامه تحصیل در این رشته در دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی و پسا دکترا وجود دارد. فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی، قبل از گذراندن خدمت طرح نیروی انسانی برای یک بار و پس از گذراندن خدمات قانونی می‌توانند به تعداد لازم تا قبولی، در آزمون کارشناسی ارشد در بیش از ده رشته پرستاری شرکت کنند. گرایش‌های مختلف رشته پرستاری عبارتند از:
پرستاری داخلی و جراحی
پرستاری کودکان
پرستاری بهداشت و سلامت جامعه
پرستاری روان
پرستاری توانبخشی
پرستاری سالمندی
پرستاری اورژانس
پرستاری نظامی
پرستاری مراقبت‌های ویژه
پرستاری مراقبت ویژه نوزادان


 

فارغ التحصیل رشته پرستاری در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

پرستاران با توجه به مقطع و گرایش تحصیلی خود می‌توانند در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز بهداشتی، مراکز نگهداری از سالمندان و کودکان و فارغ‌التحصیلان مقاطع بالاتر، به عنوان مدرس و هیئت علمی در مراکز آموزشی و درمانی مشغول به کار شوند. همچنین بسیاری از پرستاران در پست‌های مدیریتی کلان در سطح معاونت وزیر و رئیس دانشگاه علوم پزشکی و معاونت مشغول به کار هستند.
پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها ممکن در مسئولیت‌هایی از جمله موارد زیر فعالیت کنند:
مدیر خدمات پرستاری (مترون)
سوپروایزر (آموزشی، بالینی، کنترل عفونت)
سرپرستار
استف و پرستار مراقب در بخش های مختلف عمومی و تخصصی بیمارستان ازجمله بخش های جراحی، داخلی، زنان، کودکان، مراقبت های ویژه و اورژانس

 

 



بازار کار رشته پرستاری به چه صورت است؟

با توجه به افزایش تخت‌های بیمارستانی و همچنین نیاز افراد جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی می‌توان گفت که در بیشتر کشورهای دنیا و از جمله ایران سیستم‌های بهداشتی و درمانی با کمبود پرستاران تحصیل کرده مواجه هستند. از طرفی به خاطر سختی کار، در برخی کشورها از میزان داوطلبان ورود به این رشته کاسته شده است که خود عامل افزایش نیاز به نیروی پرستاری است. در ایران هم رشته پرستاری یکی از رشته‌های با فرصت‌های شغلی و درآمد مناسب محسوب می‌شود. از دوره دانشجویی اکثر پرستاران مشغول به کار می‌شوند و بلافاصله پس از فارغ التحصیلی می‌توانند به عنوان خدمات طرح نیروی انسانی در بیمارستان‌ها کار کنند.
مراکز درمانی و بیمارستان‌های خصوصی نیز یکی از مراکز متقاضی جذب نیروی پرستاری هستند که پرستاران علاوه بر استخدام در این مراکز، می‌توانند به صورت شیفت‌های اضافه در این مراکز مشغول به کار باشند. اخیرا با تصویب قانونی به پرستاران اجازه داده شد که از برخی از بیماران ازجمله مبتلایان به دیابت و اختلالات مغزی و حرکتی در منزل مراقبت کنند و قسمتی از هزینه‌های مراقبت، توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود که روزنه‌ای برای گسترش این طرح و قرار دادن بیماران بیشتری با اختلالات متفاوت در این گروه، شرایط را جهت کار کردن پرستاران در جامعه و به نوعی برنامه مراقبت در منزل و اجتماع گسترش خواهد داد.
درآمد پرستاران در مقایسه با سایر رشته‌های گروه پزشکی و پیراپزشکی وضعیت بهتری دارد. در حال حاضر به جرات می‌توان گفت که تنها رشته‌ای که در مقطع کارشناسی ارشد عضو هیئت علمی می‌پذیرد، رشته پرستاری است. در مقطع دکترا اکثر پرستاران پس تایید صلاحیت های علمی و عمومی به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه آزاد درآمده که دارای حقوق و مزایای مناسب و سایر تسهیلات مرتبط با عضویت هیئت علمی می باشند. در مقایسه با سایر رشته ها و اعضای هیئت علمی مسیر ارتقاء خود را به درجات بالاتر می رسانند.

ارسال دیدگاه جدید

تصویر کد امنیتی ثبت نظر