رشتهی علوم مهندسی رشتهای نو پا است و علمی بین رشتهای محسوب میشود و به دنبال پرورش و تربیت افرادی هستند که هم مهندس باشند و هم توانایی تحقیق و پژوهش در زمینههای مختلف را داشته باشند، ما در حرف آخر اطلاعات جامعی از این رشته برای شما داوطلبان عزیز جمع آوری کردیم تا برای انتخاب رشته بهترین تصمیم را بگیرید.
معرفی رشته علوم مهندسی
دوره تحصیل رشته علوم مهندسی ارتباط نزدیکی با حوزه های فیزیک، ریاضیات در مجموعه مهندسی دارد. هدف از تشکیل رشته علوم مهندسی فراهم کردن شرایطی برای ایجاد توسعه پایه های نظری برای تحلیل پدیده های علمی و کاربردهای مهندسی آن ها، آینده پژوهی در فناوری و انتقال فناوری ها به صنعت است. رشته علوم مهندسی رشته ای جدید محسوب می شود که در سال 87 در دانشگاه های ایران شکل گرفت.
گرایش های رشته علوم مهندسی
• علوم مهندسی محاسباتی
• ریاضی مهندسی
• فیزیک مهندسی
• علوم مهندسی زیست محیطی
گرایش علوم مهندسی محاسباتی
گرایش علوم مهندسی محاسباتی با محاسبات در مسائل علمی مهندسی سروکار دارد و مهارت های مورد نیاز برای مدل سازی، شبیه سازی، و حل مسائل پیچیده را در دانشجویان این گرایش علوم مهندسی فراهم می کند.
گرایش ریاضی مهندسی
گرایش ریاضی مهندسی گرایشی بین رشته ای است که امکان مطالعه ریاضیات محض و کاربردی را به عنوان ویژگی اصلی مهندسی مدرن برای دانشجویان علوم مهندسی فراهم می کند. در گرایش ریاضی مهندسی با ترکیب درس هایی مثل ریاضیات محض، ریاضیات کاربردی، آمار و احتمال، فیزیک و دروس مهندسی دانشجویان را آماده می کند تا در جنبه های نظری و کاربردی بتواند فعالیت کنند.
گرایش فیزیک مهندسی
گرایش فیزیک مهندسی ترکیبی از فیزیک کلاسیک و مدرن، شیمی، و ریاضیات است.
گرایش علوم مهندسی زیست محیطی
در گرایش علوم مهندسی زیست محیطی اصول فیزیکی، شیمیایی، و بیولوژی همراه با تجزیه و تحلیل های مهندسی به دانشچویان آموخته می شود تا از این دانش ها برای حفاظت از محیط زیست و بازسازی آن بهره ببرند.
مزایا و معایب رشته علوم مهندسی
یکی از بهترین مزیت های رشته علوم مهندسی، ماهیت میان رشته ای آن است که دانش آموخته گان رشته علوم مهندسی می توانند در حوزه های مختلف فنی مشغول به کار شوند. علاوه بر آن در مقاطع بالاتر فارغ التحصیلان رشته علوم مهندسی می توانند با توجه به علاقه شان در رشته های فنی گوناگون ادامه تحصیل دهند. یکی از دشواری های رشته علوم مهندسی زمانی است که دانشجویان علوم مهندسی می خواهند گرایش خود را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. در چنین شرایط آن ها مجددا در معرض انتخابی جدید قرار می گیرند و باید با شناخت وجهه های گوناگون گرایش ها و خوشه ها و به کمک مشاوران دست به انتخاب بزنند.
دانشگاه های پذیرنده رشته علوم مهندسی
دانشگاه های دولتی پذیرنده رشته علوم مهندسی عبارتند از؛
دانشگاه تهران
دانشگاه سلمان فارسی - کازرون
دانشگاه صنعتی بیرجند
دانشگاه صنعتی سیرجان
دانشگاه صنعتی کرمانشاه
دانشگاه فنّاوری های نوین سبزوار - حضرت زینب (س) (ویژه خواهران)
دانشگاه کوثر (ویژه خواهران) - بجنورد
دانشگاه گیلان - رشت (محل تحصیل دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان (رودسر))
دانشگاه محقق اردبیلی - اردبیل (محل تحصیل دانشکده فناوری های نوین در شهرستان نمین)
مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین
مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
دانشگاه اردکان
برای قبولی در رشته علوم مهندسی چه درس هایی را باید بخوانم؟
رشته علوم مهندسی در زیرگروه یک گروه آزمایشی ریاضی – فیزیک قرار دارد و درس های مهم آن ریاضی و فیزیک است که دانش آموزان می بایست درصد خوبی را در آن کسب کنند. ضریب دروس اختصاصی کنکور ریاضی برای رشته علوم مهندسی عبارتند از؛
ریاضی با ضریب 4
فیزیک با ضریب 3
شیمی با ضریب 2
ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر
رشته علوم مهندسی به شکلی است که فارغ التحصیلان هر یک از گرایش های علوم مهندسی با توجه به گرایش خود می تواند در رشته های فنی مرتبط ادامه تحصیل دهند و با شرکت در کنکور کارشناسی ارشد آن و کسب نمره مورد نظر در آن تحصیل کنند. برای مثال؛ دانش آموخته ی گرایش خوشه نرم افزار رشته علوم مهندسی می تواند در آزمون کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر شرکت کند.
فارغ التحصیل رشته علوم مهندسی
فارغ التحصیلان رشته علوم مهندسی میتواند در مدت نسبتا کوتاهی وارد بازار کار مهندسی بشوند و درآمد مناسبی با توجه به نوع فعالیتی که انجام میدهند، داشته باشند.همچنین فارغ التحصیلان این رشته میتوانند به ادامهی تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری بپردازند و در صورت تمایل باتوجه به جدید بودن رشته، در کشورهای دیگر ضمن کسب بورسیه ادامهی تحصیل دهند.