معرفی دانشگاه علامه طباطبایی

دانشگاه علامه طباطبایی به دانشگاه مولود انقلاب معروف است این دانشگاه قدمتی ۶۰ ساله دارد. بعد از انقلاب اسلامی براساس جایگاه رفیع علوم انسانی و نیاز به ایجاد یک دانشگاه تخصصی در حیطه علوم انسانی و اجتماعی در کشور، از ترکیب مراکز آموزش عالی مستقل با عناوین دانشگاه، دانشکده ، پژوهشکده ، مدرسه عالی ، آموزشگاه عالی ، مؤسسه ، مرکز و سازمان که از سال ۱۳۳۷ به تدریج تاسیس شده بودند، ۲ مجتمع دانشگاهی با عناوین مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی و مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی تشکیل شد.

معرفی دانشگاه:



دانشگاه علّامه طباطبائی یک دانشگاه دولتی ایرانی مستقر در تهران و بزرگترین دانشگاه تخصصی ایران در زمینه علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم شناختی و مدیریت و از معتبرترین دانشگاه‌های دولتی ایران است که با دارا بودن نزدیک به ۱۸ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیئت علمی تمام وقت و ۱۲ دانشکده در حال فعالیت می‌باشد. دانشگاه علّامه طباطبائی بر اساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۵، در سطح یک رتبه‌بندی دانشگاه‌های تخصصی کشور قرار دارد. همچنین بر اساس نظام رتبه‌بندی جهانی معتبر RUR در سال ۲۰۱۸ میلادی، دانشگاه علّامه طباطبایی، یکی از ۱۱ مؤسسه ایرانی در بین موسسات برتر و معتبر جهان می‌باشد. این دانشگاه توسط وزارت علوم در امور بین‌الملل به عنوان برگزیده کشوری اعلام شد. روابط عمومی این دانشگاه نیز به عنوان برترین روابط عمومی کشور معرفی شده است. این دانشگاه همراه با دانشگاه های بوعلی سینا و شهید بهشتی عضو گروه بین المللی D8 می باشند.
 

تاریخچه:


در سال ۱۳۵۸ با ادغام بیست و هفت دانشکده، آموزشگاه و مؤسسه آموزش عالی در تهران دو مجتمع آموزشی بزرگ به نام‌های مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی و مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی تأسیس شد. پس از پنج سال در سال ۱۳۶۳ این دو مجتمع ادغام شده و تحت عنوان دانشگاه علامه طباطبایی به حیات خود ادامه دادند. در بدو امر این دانشگاه دارای مراکز آموزشی شهرستان و همچنین دارای رشته‌هایی غیر از علوم انسانی نیز بود؛ اما در سال ۱۳۶۶ با جدا شدن مراکز آموزشی شهرستان، دانشکده بهداشت و علوم پایه و کتابخانه مرکزی از دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه پیام نور تأسیس شد.
 



دانشکده:


دانشگاه علامه طباطبائی دارای سیزده دانشکده و مؤسسه آموزش عالی است. این دانشکده‌ها در مرکز و شمال تهران گسترده شده‌اند و فعلاً دارای مرکزیت نیستند. از اواسط دههٔ ۱۳۸۰ با انتقال دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی و دانشکدهٔ روان‌شناسی و علوم تربیتی به محلهٔ دهکدهٔ المپیک، پروژهٔ متمرکز کردن دانشگاه علامه طباطبایی شروع شد. در سال ۱۳۹۷ دانشکده ریاضی و علوم رایانه به ساختمان سابق مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو انتقال یافت.

دانشکده‌های دانشگاه علامه طباطبایی عبارتند از:

 

دانشکدهٔ حقوق و علوم سیاسی
دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی
دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
دانشکدهٔ الهیات و معارف اسلامی
دانشکدهٔ تربیت بدنی
دانشکدهٔ روان‌شناسی و علوم تربیتی
دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی
دانشکدهٔ علوم ارتباطات
دانشکدهٔ ریاضی و علوم رایانه
دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی
مؤسسه آموزش عالی بیمه اکو
پردیس تحصیلات تکمیلی خودگردان دانشگاه علامه طباطبائی
 

رتبه:


در سال ۹۵، دانشگاه علامه طباطبایی پس از دانشگاه تهران، جایگاه دومِ تولیدکنندگان علم در زمینه علوم انسانی در کشور را، کسب نمود.[۲] این دانشگاه بر پایهٔ گزارش «آژانس رتبه‌بندی رار» در سال ۲۰۱۸، جزو ۱۱ مؤسسهٔ ایرانی برتر جای گرفت.[۳] دانشگاه علامه طباطبایی بنا به اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ارزیابی فعالیت‌های علمی بین‌المللی مراکز آموزشی و پژوهشی کشور موفق به اخذ مقام برگزیده در میان دانشگاه‌های ایران شد.
این دانشگاه در کنار دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، فردوسی، بوعلی سینا و شیراز به عنوان برترین دانشگاه کشور در زمینه علوم انسانی است.


رتبه جهانی دانشگاه علامه طباطبایی:


این دانشگاه در رتبه‌بندی جهانی وبومتریکس دارای رتبه ۷۳۹۴ است.
 



دانش آموختگان شناخته شده:
 

ستار: خواننده مشهور پاپ
حسین فدایی: رئیس دفتر بازرسی بیت رهبری.
مرضیه افخم: دیپلمات و سفیر ایران در مالزی.
شهیندخت مولاوردی: حقوق‌دان، فعال سیاسی اصلاح طلب، پژوهشگر و فعال امور زنان، معاون رئیس‌جمهور ایران درامور زنان و خانواده.
ولی‌الله سیف: رئیس کل سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
علی ربیعی: سیاستمدار و وزیر کار و رفاه اجتماعی.
محمود کریمی (مداح): مداح بیت رهبری.
جواد جهانگیرزاده: دیپلمات و سفیر ایران در کشور آذربایجان.
علی کاردر: اقتصاددان و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران.
ژیلا بنی‌یعقوب: روزنامه‌نگار، فعال حقوق بشر و فعال سیاسی.
عمادالدین باقی: ژورنالیست و نویسنده.
ژاله صادقیان: گوینده رادیو و تلویزیون.
محسن کاظمی: نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران.
شیوا دولت‌آبادی: رئیس هیئت مدیره انجمن روان‌شناسی ایران و مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان.
حسین پاینده: نویسنده، منتقد ادبی.
محمدمهدی مفتح: سیاستمدار و نماینده تویسرکان در دوره دهم و نهم مجلس شورای اسلامی.
حسین عبده تبریزی: مشاور مدیریت و تأمین مالی وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران.
مینو خالقی: سیاستمدار، فعالِ محیط زیست و حقوقِ زنان.
مژده لواسانی: مجری، نویسنده، کارگردان و گوینده.
حسن همایون: شاعر، نویسنده و روزنامه‌نگار
امیر ناظمی اشنی: معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران



نشانی: دهکده المپیک، میدان دهکده، ساختمان مرکزی، دانشگاه علامه طباطبائی

ادرس:  www.atu.ac.ir
 

ارسال دیدگاه جدید

تصویر کد امنیتی ثبت نظر