معرفی رشته داروسازی

رشته دیگر از سه گانه پرطرفدار رتبه‌های برتر علوم تجربی داروسازی است.رشته‌ داروسازی بخشی‌ از علوم‌ پزشکی‌ است‌ که‌ در رابطه‌ با تولید و ساخت‌ دارو، بررسی‌ وضعیت‌ دارو در بدن‌ انسان‌ و موجودات‌ زنده‌ و میزان‌ تأثیر دارو در سلامت‌ جامعه‌ و کم‌ کردن‌ بحران‌های‌ بیماری‌زا نقش‌ ایفا می‌کند.ما در حرف آخر اطلاعات جامعی از این رشته برای شما داوطلبان عزیز جمع آوری کردیم تا برای انتخاب رشته بهترین تصمیم را بگیرید.

معرفی رشته داروسازی

رشته داروسازی سومین رشته ی پرطرفدار گروه آزمایشی تجربی در کنکور سراسری است که داوطلبان کنکور تجربی برای تصاحب صندلی های دانشگاه در رشته داروسازی با یکدیگر رقابت می کنند. رشته داروسازی ارتباط تنگاتنگی با رشته پزشکی دارد و این دو رشته با یکدیگر همپوشانی دارند. همانطور که از نام رشته داروسازی بر می آید، سروکار این رشته با داروهاست. در رشته داروسازی به مطالعه دارو ها از جنبه های گوناگون مثل  شیمی داروها، مکانیسم اثر، مصرف بالینی، سمیت و کم کردن بحران های بیماری زا پرداخته می شود. داروساز مواد موثر برای مقابله با بیماری ها را فرموله می کند و به شکل قابل مصرف مثل قرص، کپسول و ... در می آورد. درواقع می توان گفت رشته داروسازی رشته ای است که حوزه سلامت را با علم شیمی پیوند می دهد. ما در حرف آخر اطلاعات جامعی از این رشته برای شما داوطلبان عزیز جمع آوری کردیم تا برای انتخاب رشته بهترین تصمیم را بگیرید

 

تاریخچه علم داروسازی

می توان ریشه های علم داروسازی را در اولین تمدن های بشری یافت. در تمدن سومر قرص های خشتی کشف شد. در هندوستان تجویز گیاهان دارویی رواج داشت. در یونان باستان کتاب هایی درباره خواص دارویی گیاهان به رشته تحریر در آمده است. قدمت داروسازی در چین با اولین کتابچه شناخته شده چینی به نام بنکائو جینگ که متعلق به قرن اول میلاد است، می رسد. تلاش هایی که در قرون وسطی در میان کشورهای مسلمان صورت گرفت منجر به پیشرفت فارماکولوژی در آن دوره شد و دانشمندان شهیری نظیر محمد بن زکریای رازی، ابوالقاسم الظهروی، صبور بن سعل، البریونی، و ... در زمینه داروسازی مطالعات زیادی کردند. همچنین اولین مغازه های داروفروشی (داروخانه ها) از قرن 12م میلادی در اروپا ظاهر شدند. بعد از دوره ای سکون در ایران، با تاسیس دارالفنون رشته داروسازی به این مدرسه راه یافت و آموزش علمی آن از سرگرفته شد. در نهایت با تاسیس دانشگاه تهران در سال 1313 مدرسه دواسازی به دانشکده داروسازی بدل شد و تا به امروز پذیرای دانشجویان رشته داروسازی است. علاوه برآن این رشته در دانشگاه های مختلف کشور تدریس می شود.

 

دوره‌های تحصیل

مراحل تحصیل در این رشته شامل 4 دوره زیر است:

  • علوم پایه
  • فیزیوپاتولوژی
  • کارآموزی بالینی(استاژری)
  • کارورزی بالینی(اینترنی)

 

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

فارغ التحصیلان رشته پزشکی عمومی می توانند با شرکت در کنکور کارشناسی ارشد در دو شاخه اصلی مشغول به تحصیل شوند:

1. بعد از قبولی در کنکور کارشناسی ارشد سنجش پزشکی داوطلبان می توانند در رشته های تخصصی بالینی مشغول به تحصیل شوند. رشته‌های تخصصی بالینی در حال حاضر شامل ۲۳ رشته می‌باشد که عبارتند از : جراحی عمومی ،‌ جراحی مغز و اعصاب، جراحی استخوان و مفاصل (ارتوپدی) ، جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی (ارولوژی) ، بیماری های اعصاب، بیماری های داخلی ، بیماری های عفونی و گرمسیری ، بیماری های قلب و عروق ، بیماری های کودکان، بیهوشی ، پزشکی اجتماعی، پزشکی هسته‌ای ، آسیب ‌شناسی (پاتولوژی)، پوست ، پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی، چشم پزشکی ، پرتودرمانی (رادیوتراپی) ، پرتوشناسی تشخیصی (رادیولوژی) ، زنان و زایمان ، روان ‌پزشکی، گوش و حلق و بینی ، پزشکی قانونی و طب کار.

2. بعد از قبولی در کنکور کارشناسی ارشد سنجش پزشکی داوطلبان می توانند در رشته های علوم پایه مشغول به تحصیل شوند. تخصص های علوم پایه پزشکی عبارتند از فیزیولوژی ، ایمونولوژی، ژنتیک، ویروس شناسی پزشکی، میکروب شناسی پزشکی ، انگل شناسی پزشکی، بیوشیمی ، آمار حیاتی و تغذیه.

 

فارغ التحصیل رشته داروسازی

احتمالا، برای بسیاری از افراد، تحصیل در رشته داروسازی، صرفا به معنی کار در داروخانه است. هرچند این تصور،‌ تا حدی درست و به واقعیت نزدیک است، اما همه آن نیست. بسیاری از دانش‌آموختگان رشته داروسازی، به عنوان مسئول فنی در داروخانه‌ها مشغول به کار می‌شوند، اما گروه دیگری نیز به خدمت در «پشت صحنه» داروخانه‌ها تمایل دارند. بخشی از این عده، کار در بخش‌های تحقیقاتی شرکت‌های دارویی را ترجیح می‌دهند و گروهی هم شخصا اقدام به تاسیس یک کارخانه دارویی و احداث خط تولیدهای جدیدی از محصولات دارویی یا آرایشی و بهداشتی می‌کنند. در این میان، طیف گسترده‌ای از داروسازان نیز هستند که به پزشکان در زمینه انتخاب داروهای موثر، کمک می‌کنند، در سازمان‌ها و موسسات تصمیم‌گیرنده در بخش دارو، فعالیت دارند یا به عنوان مسئول نظارت فنی در کارخانه‌ها به ارائه خدمت می‌پردازند.

 

در یک دسته‌بندی اجمالی، می‌توان گفت دانش‌آموختگان رشته داروسازی در یکی از زمینه‌های زیر، مشغول به کار خواهند شد:

  • داروخانه‌های خصوصی یا وابسته به بیمارستان
  • کارخانه‌های آرایشی و بهداشتی
  • صنایع داروسازی (صنعت ساخت و کنترل دارو)
  • درمان و آموزش پزشکی
  • امور اجرایی وزارت بهداشت
  • فعالیت‌های پژوهشی در کارخانه‌های داروسازی
     

درآمد و حقوق

میانگین درآمد یک پزشک عمومی ، در ماه ، بین 4/5 تا 7 میلیون تومان است در حالی که این مبلغ ، برای یک پزشک متخصص بیشتر برآورد می شود. پزشکان متخصص بسته به نوع تخصص خود مشمول درآمدهای متفاوتی می شوند. به عنوان نمونه متخصصان جراحی از متخصصان غیر جراحی درآمد بیشتری کسب می کنند. به همین سبب بسیاری از پزشکان عمومی تمایل به گرفتن تخصص دارند اما فقط تعداد اندکی موفق می شوند.

ارسال دیدگاه جدید

تصویر کد امنیتی ثبت نظر