دانش آموزان پس از برگزاری کنکور ، انتخاب دانشگاه خیلی برایشان مهم و با اهمیت می باشد. ما در حرف آخر اطلاعات مورد نیاز از دانشگاه های ایران را به شما داوطبان عزیز معرفی خواهیم کرد تا خیلی راحت دانشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
معرفی دانشگاه خوارزمی تهران
دانشگاه خوارزمی (نام پیشین: دانشگاه تربیت معلم تهران) یکی از دانشگاههای دولتی و وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است که بهنام محمد بن موسی خوارزمی دانشمند بزرگ ایرانی نامگذاری شدهاست. سابقه تأسیس این دانشگاه بهسال ۱۲۹۸ خورشیدی بازمیگردد و قدیمیترین دانشگاه ایران محسوب میشود. این دانشگاه چند بار تغییر نام داده و پردیسی در کرج به آن افزوده شدهاست. در حال حاضر دانشگاه خوارزمی در رشتههای مختلف علوم پایه، انسانی، تربیتی و مهندسی در مقاطع مختلف از کارشناسی تا دکتری دانشجو میپذیرد.این دانشگاه در زمره برجسته ترین دانشگاههای ایران بوده و جزء دانشگاههای گروه «الف» وزارت علوم محسوب میگردد.
تاریخچه دانشگاه خوارزمی
یک قرن پیش در ایران، سال تحصیلی 1297-1298 با رخداد مهمی رقم خورد. این واقعۀ تازه، تأسیس دارالمعلمین مرکزی بود. خانهاي براي تربیت معلم در ایران؛ خانهاي که خلافآمدِ عادت جامعۀ ایرانی به ناپایداري و بهطرزي دورازانتظار، سرپا ماند و تناور شد. پیشروترین خاطرات آموزشهاي پسامتوسطه در ایران بر پیشانی دارالمعلمین نقش بسته است. داراﻟﻤﻌﻠﻤﯿﻦ ﻣﺮﮐﺰي در ﺳﺎل 1307 ﺑﻪ داراﻟﻤﻌﻠﻤﯿﻦ ﻋﺎﻟﯽ و در ﺳﺎل 1312 ﺑﻪ داﻧﺸﺴﺮاي ﻋﺎﻟﯽ ارﺗﻘﺎ ﯾﺎﻓﺖ؛ ﺳﭙﺲ ﻃﯽ ﺳﺎل 1313؛ ﯾﻌﻨﯽ در دوره ﺗﺄﺳﯿﺲ داﻧﺸﮕﺎه ﺗﻬﺮان؛ ﺿﻤﻦ اﯾﻨﮑﻪ ﺧﻮد ﻫﺴﺘﮥ اوﻟﯿﮥ داﻧﺸﮕﺎه را ﻓﺮاﻫﻢ ﻣﯽآورد، ﺟﺰﺋﯽ از دو داﻧﺸﮑﺪه آن ﻧﯿﺰ ﺑﻪﺣﺴﺎب ﻣﯽآﻣﺪ. ﺑﺨﺶ ادﺑﯿﺎت و ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﯽاش ﺟﺰء داﻧﺸﮑﺪه ادﺑﯿﺎت و ﺑﺨﺶ ﻋﻠﻮم ﭘﺎﯾﻪاش ﻧﯿﺰ ﺟﺰء داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم داﻧﺸﮕﺎه ﺗﻬﺮان ﺷﺪ. در ﺳﺎل 1334 داﻧﺸﺴﺮاي ﻋﺎﻟﯽ ﺑﺎوﺟﻮد ﭘﯿﻮﻧﺪ ﺑﺎ داﻧﺸﮕﺎه ﺗﻬﺮان، ﻫﻤﭽﻨﺎن ﺑﺎ ﻋﻨﻮان ﺳﺎﺑﻖ ﺧﻮد، ﮐﺎر ﺗﺮﺑﯿﺖ دﺑﯿﺮ در دو ﺣﻮزه اوﻟﯿﻪاش؛ ﯾﻌﻨﯽ "ﺑﺨﺶ ادﺑﯿﺎت و ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﯽ" و "ﺑﺨﺶ ﻋﻠﻮم ﭘﺎﯾﻪ" را رأﺳﺎً ﺑﺮﻋﻬﺪه داﺷﺖ. دانشسراي عالی فلسفۀ اصیل تربیت معلم و هویت آکادمیک خود را در این فرازونشیبها حفظ کرد و چند سال بعد (1353) به دانشگاه تربیت معلم تبدیل شد و در شمار چندین دانشگاه کشور در آن زمان قرار گرفت؛ در سال 1390 مأموریتهاي آموزشی و پژوهشی دیگري نیز فراتر از تربیت معلم برعهده این دانشگاه گذاشته شد و به یادبود یکی از دانشمندان بزرگ دوره زرین تمدن ما «دانشگاه خوارزمی» نامیده شد؛ اما هنوز تبار اصلی این نهاد علمیِ باسابقه، با همان، فلسفۀ نخستین اوست که ارج و قرب مییابد: دانشسراي عالی و تربیت معلم؛ که در حافظۀ تاریخی فرهنگ ایرانی ما ثبت است.
مشاهیر دانشگاه
1. محمدعلی رجایی: سیاستمدار ایرانی و دومین رئیس جمهور در جمهوری اسلامی ایران. ایشان سال های ۱۳۳۵ تا ۱۳۳۸ در دانشگاه تربیت معلم به تحصیل اشتغال داشتند.
2. دکتر غلامحسین مصاحب: ریاضی دان و دانشنامه نویس ایرانی که به سبب کوشش های فراوان ایشان در راه ترویج ریاضیات جدید در ایران وی را "پدر ریاضیات جدید" در ایران می دانند. ایشان در مهر ۱۳۴۵ موسسه ریاضیات را در دانشگاه تربیت معلم با مجوز شورای مرکزی دانشگاه ها تأسیس کردند. هدف این مؤسسه تربیت مدرسان ریاضی برای دانشگاههای کشور بود،و با کوششهای مداوم دکتر مصاحب ۷۰ نفر مدرس ریاضی دانشگاهی در آن مؤسسه تربیت شدند، و نیز کتابخانهٔ تخصصی مؤسسهٔ ریاضیات در کشور بینظیر بود. مؤسسهً ریاضیات از سال ۱۳۶۳با ضوابط جدید به پذیرش دانشجو برای دورههای عالی ریاضی پرداخت، و درسال ۱۳۷۶ مؤسسهٔ ریاضیات به مؤسسه تحقیقات ریاضی دکتر غلامحسین مصاحب تغییر نام یافت.
3. دکتر عبدالعظیم قریب: ادیب معاصر ایرانی و بنیانگذار دستور زبان فارسی نوین. ایشان از نخستین دوره تأسیس دانشگاه تربیت معلم به تدریس ادبیات فارسی در این دانشگاه مشغول بودند.
4. دکتر عبدالکریم قریب: اندیشمند معاصر، پدر علم زمین شناسی ایران،در سال ۱۳۳۳ با رتبه دانشیاری وارد دانشسرای عالی (دانشگاه خوارزمی) شدند و تا اخذ مرتبه استادی در این دانشگاه مشغول به تدریس بودند، در سال ۱۳۴۸ به افتخار بازنشستگی نائل آمد. از آثار بجا مانده از ایشان می توان به: تألیف و ترجمه: ۴۵ عنوان کتاب و ۱۶۰ عنوان مقاله اشاره کرد. دکتر قریب در ۱۷بهمن سال ۱۳۸۱ دعوت حق را لبیک گفت.
5. پروین اعتصامی: شاعر معاصر ایرانی که در سال های ۱۳۱۵ و ۱۳۱۶ در زمان ریاست دکتر عیسی صدیق بر دانشگاه تربیت معلم، به عنوان مدیر کتابخانه در این دانشگاه مشغول بودند.
چهره های ماندگار:
دانشگاه خوارزمی در طی سال های اخیر افتخار معرفی شش چهره ماندگار علمی به کشور داشته است.
1. دکتر علی شریعتمداری، چهره ماندگار علمی کشور در روانشناسی و علوم تربیتی در سال ۱۳۸۱
2. دکتر احمد مجد، چهره ماندگار علمی کشور در رشته زیست شناسی در سال ۱۳۸۳
3. حضرت آیت الله دکتر سید محمد موسوی بجنوردی، چهره ماندگار علمی کشور در رشته حقوق در سال ۱۳۸۴
4. دکتر شهربانو عریان، چهره ماندگار علمی در رشته زیست شناسی در سال ۱۳۸۴ و پژوهشگر برتر زن در سال ۱۳۸۴
5. دکتر شکوه نوابی نژاد، چهره ماندگار علمی در رشته روانشناسی و علوم تربیتی در سال۸۷
6. دکتر علیرضا مدقالچی، چهره ماندگار علمی کشور در رشته ریاضی در سال ۱۳۸۹
دانشکده ها
• دانشکده علوم جغرافیایی
• دانشکده فنی مهندسی
• دانشکده علوم پایه
• دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر
• دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
• دانشکده ادبیات و علوم انسانی
• دانشکده حقوق و علوم سیاسی
• دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
• دانشکده شیمی
• دانشکده علوم زیستی
• دانشکده علوم فیزیک
• دانشکده علوم زمین
• دانشکده مدیریت و حسابداری
• دانشکده علوم مالی
• دانشکده اقتصاد
• دانشکده مدیریت
جایگاه دانشگاه در ایران و جهان
در سال 2020 و 2019 دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی در رتبه ۶۰۱-۸۰۰ جای گرفت. در بخش درآمد از صنعت در بین دانشگاه های ایران، رتبه ۱۰ را کسب کرد.
نشانی
تهران – خیابان شهید مفتح نرسیده به انقلاب – پلاك 49
سایت دانشگاه : www.khu.ac.ir