یادداشت برداری برای کنکوری ها

یادداشت برداری از مباحث مهمی است که باید به آن توجه شود. اما سوال اصلی اینجا است که روش درست برای مطالعه و ایجاد یادداشت های موثر در هنگام مطالعه چیست؟ یادداشت ها بطور کلی باید در قالب کلمات کلیدی باشند. اغلب اشخاص در دفتر خویش نکته ها را بصورت جمله ای می نویسند که این کار اصلا مناسب نیست. زیرا نوشتن نکات بصورت جمله ای میتواند هم وقت بیشتری از ما بگیرد و هم عمل مرور را براي ما به شدت سخت کند. این نکته را فراموش نکنید که هر کتاب بطور میانگین ۱۵ درصد مطلب براي یادگیری دارد. یعنی ۸۵ درصد هر کتاب مطالب اضافی است .ما بعنوان خواننده کتاب باید از آن ۱۵ درصد مطلب مفید یادداشت برداریم. در موقع يادداشت برداری باید از نوشتن کلمات اضافی بپرهیزیم....

روش های مطالعه و یادداشت برداری برای کنکوری ها

هر دانش آموزی برای خودش سبک های مختلفی برای مطالعه دارد. بعضی ها تنها با یک بار دوره کردن خود را اماده امتحان میکنند اما برخی باید چند بار جزوه را قورت بدهند تا اماده شوند برای امتحان. درک یک موضوع آسان است ، یادآوری آن دشوار است. از این رو یادداشت برداری نیز از مباحث مهمی است که باید به آن توجه شود. اما سوال اصلی اینجا است که روش درست برای مطالعه و ایجاد یادداشت های موثر در هنگام مطالعه چیست؟ در این مقاله ما سعی کریم شما راهنمایی با بهترین روشگام به گام برای تهیه بهترین نت ها و یادداشت برداری ها به شما ارائه دهیم. پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.
يادداشت باید چگونه باشد؟
یادداشت ها باید در قالب کلمات کلیدی باشند. اغلب اشخاص در دفتر خویش نکته ها را بصورت جمله ای می نویسند که این کار اصلا مناسب نیست. زیرا نوشتن نکات بصورت جمله ای میتواند هم وقت بیشتری از ما بگیرد و هم عمل مرور را براي ما به شدت سخت کند. این نکته را فراموش نکنید که هر کتاب بطور میانگین ۱۵ درصد مطلب براي یادگیری دارد. یعنی ۸۵ درصد هر کتاب مطالب اضافی است .ما بعنوان خواننده کتاب باید از آن ۱۵ درصد مطلب مفید یادداشت برداریم. در موقع يادداشت برداری باید از نوشتن کلمات اضافی بپرهیزیم.

نکات مهم قبل از یادداشت برداری

•    قبل از رفتن به کلاس یا قبل از اماده شدن برای مطالعه، ذهن خود را آماده کنید.
•    شنونده خوبی باشید.
•    اکثر اوقات این ضعف شنوایی موجب ميشود نکات کلیدی را متوجه نشویم.
•    افراد از روش های متفاوت براي يادداشت برداری استفاده می کنند و اینکار موجب گرفتن نتيجه بهتری مي شود.
•    يادداشت ها را مرور و ویرایش کنید.
•    نکات خود را به روز کنید. نکات جدید به شما در مقابله با انحراف و فراموشی کمک می کند.

 کارهایی که بهتر است در یادداشت برداری انجام دهید:

•    تاریخ جلسه و شماره هر صفحه را مشخص کنید.
•    مطمئن شوید آنچه می نویسید، می توانید بخوانید.
•    از کاغذهای کلاسور استفاده کنید که بعدا بتوانید آنها را جمع آوری کنید.
•    تنها جزوه های همان روز درس را با خود همراه داشته باشید.
•    یادداشتهای روزانه تان را در پوشه مربوطه بگذارید .
•    براي راحت دیدن و راحت نوشتن تنها روی یک طرف کاغذ بنویسید و از پشت کاغذ براي نوشتن سؤالات استفاده کنید.
•    ویرایش یادداشت هایتان را فراموش نکنید.
•    نکات مهم را خلاصه کنید.

بهترین زمان برای یادداشت برداری

بهترین زمان برای یادداشت برداری در حین مطالعه است. وقتی در حین مطالعه یادداشت برداری می کنید ذهن فرصت بیشتری برای تفکر روی نکات کلیدی خواهد داشت و در نتیجه یادگیری ما افزایش پیدا میکند. بهترین نوع یادداشت برداری زمانی است که ما یک فصل یا یک مبحث از یک مطلب را مطالعه کرده باشیم. بعد باید از نکات مهم آن یادداشت برداری کنیم. یادداشت برداری باید به گونه ای باشد که تمامی نکات مهم را در بگیرد.

انواع یادداشت برداری

راه های مختلفی برای یادداشت برداری وجود دارد. هرکدام از این روش ها میتوانند در موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.

حاشیه نویسی

حاشیه نویسی یکی از رایج ترین روش ها برای یادداشت برداری است. معمولا در طول کلاس نکاتی را که معلم یا استاد اضافه بر کتاب ذکر میکند را در گوشه ای از کتاب و در حاشیه ها مینویسیم. این نکات غالبا کلماتی کلیدی هستند که ما را به یاد مفهوم مورد نظر می اندازند. از مزایای این روش میتوان به ساده بودن و وقت گیر نبودن اشاره کرد.

جدول کشیدن

جدول کشیدن هم یکی دیگر از روشها برای یادداشت برداری است که می توانید از آن استفاده کنید. جدول ها معمولا برای استفاده در کنفرانس ها و یا ارائه کردن یک موضوع استفاده می شوند. مزایا این روش این است که از قاطی کردن مطالب جلوگیری میکند. همچنین استفاده از جدول به ما کمک میکند تا در نوشتن نیز صرفه جویی کنیم. اما تنها عیب این روش این است که در حین ارائه مطلب، ترتیب آنرا فراموش کنیم و دچار مشکل شویم.

دسته بندی کردن

دسته بندی کردن مطالب از دیگر روش های موثر یادداشت برداری است. برای دسته بندی کردن ما باید از جامع ترین بخش شروع و به مرور با دسته بندی های بیشتر بر جزئیات آن اضافه کنیم. این روش نیز بیشتر مواقع در کلاس و در حین درس مورد استفاده قرار می گیرد. از خوبی های این روش میتوان به این نکته اشاره کرد که مطالب کاملا دسته بندی و سازماندهی شده هستند در نتیجه مرور کردن آنها بسیار راحت است. اما این روش نیز بدون عیب نیست. اگر زمان کافی نداشته باشید، استفاده از این روش بسیار دشوار خواهد بود. همچنین این شیوه قادر به دسته بندی زمانی مطالب نیست.

نقشه کشی ذهنی

این روش اطلاعات را به خوبی دسته بندی و سازماندهی میکند. همچنین به خاطر سپردن آنها نیز راحت می باشد. بر خلاف روش بالایی، نقشه های ذهنی می توانند ترتیب زمانی و ارتباط زمانی مطالب را هم به خوبی نشان دهند. ویژگی های بصری و رنگ های متفاوت موجود در یک نقشه ذهنی باعث میشود تا با کمترین فشار فکری مطالب را به یاد آورید. همچنین ویرایش کردن و اضافه کردن مطالب جدید هم روی آنها براحتی امکان پذیر است.

هایلایت کردن یا علامت زدن

یکی از رایج ترین روش های یادداشت برداری، هایلایت کردن است. در هایلات کردن ما به کمک یک ماژیک روی مطالب مهم خط میکشیم و آنها علامتگذاری می کنیم. اینکار باعث میشود که در هنگام مرور کردن فقط مطالب مهم و کاربردی را بخوانیم. این روش بسیار ساده و راحت است.
کلمات کلیدی را فراموش نکنید!
کلمات کلیدی بسیار مهم هستند و هنگام آماده شدن برای امتحان مورد نیاز خواهند بود.  کلمات کلیدی همچنین به شما در یادآوری مطالب کمک می کنند.


نکات تکمیلی برای مطالعه موثرتر

هنگام خواب آلودگی مطالعه نکنید

کتاب خواندن هنگام خواب، اتلاف وقت است. یک وقت خواب سریع 15 دقیقه ای بگذارید تا ذهن خود را برای مطالعه شارژ کنید.

حواس پرتی ها را به حداقل برسانید

سعی کنید در ساکت ترین و آرام ترین محیط خانه مطالعه کنید. جایی که از سر و صدای تلویزیونی که در اتاق وجود دارد، خلاص شوید و دچار حواس پرتی نشوید. شما میتوانید جدول زمان خود را برای مطالعه در اوایل صبح یا اواخر شب وقتی همه افراد ساکت هستند، تنظیم کنید.

استراحت های کوچک انجام دهید

استراحت حسن مطالعه از مهم ترین کار هایی است که حتما باید انجام دهید.  اگر به یکباره زیاد مطالعه کنید ، ممکن است از درس خواندن زده شوید.  اگر صبح درس می خوانید، بهتر است که آن را تا اخر شب ادامه ندهید و برای خودتان هم ساعاتی را در نظر بگیرید و بازی یا کار های دیگر انجام دهید.

مطالعه در ساعات اولیه روز

موضوعات دشوار را می توان در ساعات اولیه روز مطالعه کرد. بنابراین باید شب را خوب خوابیده باشید تا در ابتدای صبح و هنگام مطالعه احساس خستگی نکنید. شما که میخواهید برای امتحان کنکور آماده شوید، باید خواب مناسبی داشته باشید، این کار به شما کمک میکند که در درازمدت مطالب زیادی را به خاطر داشته باشید.

رژیم غذایی مناسب

بسیاری از شما به رژیم غذایی توجه نمی کنید و فکر می کنید در تاثیری در مطالعه شما و امتحانات ندارد.اما برخلاف تصور همگان باید این را به شما صادقانه بگویم یکی از موادی که بسیار اهمیت دارد همین رژیم غذایی مناسب است. منظور از رژیم غذایی مناسب، خوردن مقدار کافی پروتئین، چربی و مقدار کمی کربوهیدرات است. به مقدار کافی آب بنوشید و سبزیجات را در هر وعده غذایی فراموش نکنید.

ورزش کنید

در برنامه خود ورزش را فراموش نکنید. ورزش باعث میشود تا ذهن شما کارایی بالایی داشته باشد. یک ماه قبل از امتحان، باید حتماً حداقل 45 دقیقه ورزش را چهار تا پنج بار در هفته انجام دهید. این استرس بدن شما را آزاد نگه می دارد و به شما کمک می کند سریع و آسان آماده امتحان شوید.

از رفت و آمد های بی مورد اجتناب کنید

بیش از حد در مهمانی ها شرکت نکنید. زمانی را که میخواهید در مهمانی های بی مورد صرف کنید، صرف مطالعه کنید. وقتی که برای امتحان آماده می شوید، هر دقیقه از وقت شما بسیار مهم است زیرا باعث میشود رتبه شما افزایش پیدا کند و دانشگاه بهتری نصیبتان خواهد شد. منظور ما این نسیت که در این مدت نباید هیچ رفت آمدی کنید و خود را در قرنطینه کامل قرار دهید. منظور که کمی خودخواه باشید و به خودتان توجه کنید. از همه مهمتر، امتحانات بسیار سنگین و مهم هستند و شما باید بیشتر وقت خود را به مطالعه کتاب های خود بپردازید.

درس های سخت را پشت سرهم نخوانید

یکی از بدترین کارهایی که می توانید در هنگام آماده شدن برای کنکور انجام دهید مطالعه یکی از درس های سخت بعد از دیگری است. اگر شما قبلا این کار را انجام داده اید،مطمئنا در طول امتحان مطالب زیادی را فراموش خواهید کرد. اگر در حال مطالعه زبان انگلیسی، فیزیک و ریاضی هستید، حتماً با ریاضی شروع کنید و سپس به انگلیسی بروید و در آخر فیزیک را مطالعه کنید. همه اینها واقعاً می تواند به شما در آماده سازی کمک کند.

تلفن خود را خاموش کنید

نکته مهم دیگری که شما باید انجام دهید این است که هنگام تحصیل تلفن خود را خاموش کنید. همچنین تا جایی که میتوانید خود را از شبکه های اجتماعی دور نگه دارید. مطالعه با تمرکز بالا و حواس جمعی کمک بسیاری به یادگیری شما میکند. نیازی نیست که هر پیامی را چک کنید، یا ببینید چه اتفاقاتی در اینستاگرام یا تلگرام هنگام مطالعه می افتد. همه اینها فقط می تواند وقت شما را تلف کرده و شما را از مطالعه کردن باز بکشد.

در مطالعه کردن جدی باشید

اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی مطالعه می کنید. خودتان را از درس منحرف نکنید و کاملاً درگیر مطالعه شوید. اگر واقعاً دوست دارید رتبه خوبی در امتحان بیاورید، جدی بودن در مطالعه بسیار مهم است.بهانه اوردن را کنار بگذارید. این واقعاً می تواند به شما خیلی کمک کند. حتما در روز حداقل 6 تا 7 ساعت را صرف مطالعه کنید و برای تک تک دقایق خود ارزش قائل شوید.

 

حرف آخر

ما در این مقاله سعی کردیم هر آنچه که می تواند به شما در رسیدن به روشهای مطالعه صحیح یاری کند را برایتان بیان کنیم. هر آنچه که در این مبحث در رابطه با تکنیک های روش مطالعه صحیح دروس به آن اشاره کردیم، حتی اگر تمام آن مورد استفاده قرار نگیرد، شاید بخش هایی از آن برایتان مفید باشد. این را هم نباید فراموش کرد که با توجه به خصوصیات فردی هرشخص، روش های یادگیری متفاوت می باشد.

 

 

 

ارسال دیدگاه جدید

تصویر کد امنیتی ثبت نظر